Indicatiile carutului


De cele mai multe ori atunci cand un caine nu mai poate merge este considerat o caz pierdut, si deseori cainele este chiar eutanasiat. Cu ajutorul unui carut cainele poate reveni la starea dinaintea aparitiei afectiunii iar faptul ca nu poate folosi picioarele din spate devine doar un aspect secundar.

Acest carut este conceput pentru a permite deplasarea in conditii optime la animalele cu dificultati motorii la membrele posterioare si/sau anterioare. Nu este doar o proteza, poate fi util si pentru a stimula recuperarea in urma unei interventii chirurgicale sau a unui traumatism, pentru menajarea articulatiilor si oaselor in urma unei osteosinteze, ca instrument ajutator in exercitiile de fizioterapie.
Un carut poate permite cainelui dumneavoastra sa mearga si sa se joace din nou, sa faca exercitiile de care are nevoie pentru recuperare, si sa traiasca o viata fericita, sanatoasa. Conceput pentru a ajuta animalele cu afectiuni la nivelul soldurilor si picioarelor, inclusiv mielopatie degenerative (DM), displazie de sold, artrita, paralizie, hernie disc, dureri, afectiuni ale coloanei vertebrale si neurologice, recuperarea dupa interventii chirurgicale, si altele.

 

Indicatiile carutului:

+ Paralizie, pareza a membrelor posterioare, ciocuri pe coloana, hernie de disc, traumatisme vertebrale, fracturi de bazin,

+ Interventii chirurgicale la nivelul bazinului, membrelor posterioare, coloanei vertebrale,

+ Displazie,

+ Afectiuni, plagi la nivelul membrelor posterioare,

+ Osteosinteze,

+ Urinare si defecare involuntara,

+ Amputari,

+ Afectiuni ale sistemului nervos, leziuni la nivelul maduvei spinarii, leziuni ale nervilor periferici

Scopul principal al acestor proteze este acela de a facilita si accelera recuperarea pacientilor. Avantajul in acest sens este dat de asigurarea stabilitatii pe parcursul folosirii protezei, dar in acelasi timp avem posibilitatea de a regla permanent efortul depus de pacient prin ajustarea hamului. Acesta este prevazut cu posibilitati de reglaj in mai multe planuri putand alege astfel diferite asocieri de reglaje. Greutatea care este preluata de catre picioarele din spate gradual, functie de posibilitatea de control a acestora si putem ajusta aceasta greutate prin reglarea hamului posterior. Pozitia patrupodala elimina riscul aparitiei plagilor decubitale si favorizeaza vindecarea acestora.

Datorita imobilizarii prelungite pot apare plagi la nivelul pielii, plagi care au nevoie de multa atentie si ingrijire, si care odata cu folosirea carutului se pot vindeca mult mai usor si mai rapid datorita faptului ca acestea sunt aerisite si fara riscul de a se contamina cu urina sau fecale.

O provocare a fost gasirea unui material optim pentru construirea cadrului, rezistent si usor, care sa poata fi modelat si imbinat cat mai eficient si cu rezistenta mare, duraluminiul, material folosit in industria aviatica. Acest cadru trebuie sa fie rezistent la socuri repetate si la greutatea pacientului. Pentru un confort marit si pentru protejarea pielii acesta este imbracat in spuma pe toata suprafata lui.

Caruturile noastre sunt proiectate special pentru fiecare specie, baza fiind scheletul osos si articulatiile, cadrul acestuia ar trebui sa se alinieze cu oasele animalului si sa fie ca o continuare a acestuia.