Ham pentru membrele posterioare

ham caine paralizat

Hamul pentru membrele posterioare a fost special conceput si realizat pentru a ajuta pacientii cu deficiente motorii la membrele posterioare.

Confectionarea acestuia tine cont de necesitatile pacientului si ii permite o pozitie confortabila in care poate face toate miscarile normale si exercitarea necesitatilor fiziologice. Sustinerea se face prin trei benzi late, care preiau greutatea corpului la fel ca si bazinul fara a solicita suplimentar alte articulatii sau zone ale corpului.

Punerea si scoaterea acestuia este facila si rapida, iar reglarea se face cu ajutorul cataramelor tip trident pentru ficare parte de sustinere. Pentru o utilizare usoara este prevazut cu un maner reglabil pe inaltime care permite proprietarului o ajustare a inaltimii pozitiei pacientului si o pozitie confortabila pentru proprietar.

Reglarea inaltimii corpului pacientului are o importanta majora in procesul de recuperare fizio-motorie, putand fi dozat efortul pe care il depune pacientul la membrele posterioare in functie de stadiul recuperarii.

ham spate caine

Hamul este construit din material rezistent la uzura si la solicitari mecanice repetate, acoperit pe partea de sprijin cu un material special pentru protejarea pielii si a parului.

Spalarea se poate face manual sau la masina de spalat iar uscarea se face rapid pentru a fi utilizat cat mai repede.

Ham caine protezeveterinare.com

Hamul pentru memebrele posterioare se poate folosi pentru plimbarile pacientului, dar si pentru exercitii de fizioterapie si recuperare.

Afectiunile in care este indicat sunt variate: pareze si paralizii ale membrelor posterioare, amputari, fracturi sau traumatisme la nivelul coloanei vertebrale sau bazinului, osteofite (ciocuri pe coloana), hernii de disc, displazie indiferent de grad, interventii chirurgicale la sistemul osos si articulatii, afectiuni ale sistemului nervos cu leziuni ale sistemului central, maduva spinarii si nervilor periferici, artrite, plagi sau interventii chirurgicale la nivelul membrelor posterioare, si alte afectiuni ce altereaza functia motorie a membrelor posterioare.

ham caine protezeveterinare.ro

Cu ajutorul acestui ham putem sustine partea din spate a pacientului, dar il putem si directiona in timpul mersului cu ajutorul lesei.  Se poate utiliza impreuna cu o zgarda normala, cu un ham sau cu un ham anterior special. Hamul anterior special este confectionat impreuna cu hamul pentru membrele posterioare, din aceleasi materiale, si au posibilitatea de a fi interconectate cu ajutorul unor harnasamente. Cele doua formeaza un ham complet care poate prelua greutatea pacientului in totaliate.

Aceste hamuri se confectioneaza in functie de talia pacientului si de necesitatile acestuia pentru utilizarea si recuperare. Sistemele de reglare asigura in permanenta un confort maxim pentru pacient pe toata perioada de  utilizare a lor dar si pe parcursul recuperarii.

Utilizarea hamului posterior special se face temporar sau permanent. Utilizarea temporara presupune folosirea acestuia pentru perioade limitate de timp, pentru plimbare, efectuarea necesitatilor fiziologice, urcarea si coborarea scarilor, efectuarea de exercitii de fizioterapie si recuperare, postoperator in interventii la nivelul coloanei, bazinului sau membrelor posterioare, etc.

Hamurile pentru utilizare temporara sunt confectionate astfel incat sa aiba o suprafata de sprijin suficient de mare in functie de rasa si greutatea pacientului, cu puncte de sprijin cat mai multe si apropiate de sustinerea fiziologica a bazinului, dar si o montare si demontare rapida si usoara de pe corpul pacientului. Hamul cu utilizare temporare poate fi reglat astfel incat sa ramana pe pacient perioade mai lungi de timp si chiar si in momente cand nu este folosit, iar pacientul se deplaseaza fara ajutor.

ham recuperare caine

Hamul special posterior cu utilizare permanenta este destinat pacientilor cu prognostic de recuperare rezervat sau grav, la care sansele de recuperare a functiei motorii este mica. Aceste hamuri cu utilizare permanenta de cele mai multe ori sunt insotite si de hamul special anterior cu care ofera o sustinere totala in anumite momente.

Hamul cu utilizare permanenta este conceput si confectionat sa poata fi purtat de pacient in permanenta, zi si noapte, sa isi poata face nevoile fiziologice fara probleme, sa se poata deplasa usor si sa se poata odihni cu el fara sa il deranjeze in vreun fel. Materialele folosite au rezistenta mare la utilizari repetate si intense, sunt hipoalergice, usor de spalat si dezinfectat, sunt rezistente la substante chimice de steerilizare, rezistente la actiunea UV, rezistente la sterilizarea in autoclav.

Aceste hamuri post fi confectionate, in afara de necesitatile pacientului, si dupa dorintele proprietarilor. Culoarea sau combinatia de culori poate fi aleasa dupa preferintele acestora. Materialele din care sunt confectionate hamurile se pot alege dintr-o gama larga, functie si de necesitatile pacientului dar si de pretentiile proprietarului. Se pot inscriptiona si personaliza cu inscrisuri, desene sau elemente de siguranta.

Elementele de siguranta sunt reprezentate de materiale reflectorizante ce sunt cusute de ham, in anumite zone, pentru o mai buna vizibilitate pe timp de noapte.

protezeveterinare dogkart