Ferrari


Un motan din Ploiesti a fost botezat cu numele unei masini de lux. Si asta dupa ce in locul labutelor din spate i-a fost montat un carucior pe doua roti ca sa se poata misca. In urma cu patru luni, motanul a fost muscat de un caine si a paralizat. Un om cu suflet mare l-a dus la un veterinar , care l-a supus supus unei interventii chirurgicale pentru a-i salva viata. Ramasa fara labele din spate, felina se poate misca acum doar cu ajutorul unui dispozitiv locomotor pentru animalele cu handicap. „Ferrari” poarta un ham de culoare rosie de care este atasat un carucior (cat kart) cu rotile de cauciuc, in miniatura. Acest carut a fost special conceput si construit pentru Ferrari, cu scopul de a-l ajuta sa se deplaseze mai usor si in voie dar si pentru o eventuala fizioterapie si recuperare ulterioara.

„Ferrari” nu este de vanzare

Salvatorul lui „Ferrari” l-a indragit atat de tare pe motanul „pe roti” incat a decis sa-l pastreze. Felina cu nume de masina de lux a devenit mascota cabinetului „Cuppy Vet” din Ploiesti. „Toti sunt uimiti de felul in care arata si se misca motanul. Este foarte dragalas si cuminte. Ii tinem si la cabinet si acasa, alaturi de alte 12 pisici. Are si un prieten, pe Jack, un motan fara un ochi. Sunt nedespartiti. Mananca si dorm impreuna, si se joaca toata ziua”.

Medicul care are grija pe „Ferrari” nici nu se gandeşte sa-l dea vreodata spre adoptie, chiar daca a primit numeroase oferte in acest sens. „Face parte din familia noastra si ne mandrim cu el. Ne distreaza foarte tare cand il vedem cum se misca cu viteza pe roti, ca si cum asa s-ar fi nascut. Schimba directia fara nici o problema, merge chiar si cu spatele sau cum spunem noi, da viteza în marsarier . Singurul lucru pe care nu-l mai poate face este sa se urce în copaci. Oricum nu pare deranjat de acest aspect”, explica veterinarul.

Primeste cauciucuri de iarna

Pentru sezonul rece, motanul cu nume de masina va primi o pereche de…cauciucuri de iarna. Este vorba despre cele două roti ale carutului care vor fi inlocuite cu unele noi si mai performante, care sa-l ajute sa se miste mai usor atat pe suprafete netede, in interior, cat si pe afara, prin gradina.

Acum, nu numai ca motanelul este bine, dar, pentru cele cinci luni ale lui, e un grasut. A devenit imediat vedeta cabinetului veterinar pentru ca se plimba nestingherit cu carutul sau, printre toate animalele aduse acolo.

Mai mult: Foto&Video | Impresionant! El e Ferrari, pisoiul cu roţi! – Ştiri interne | Libertatea.ro

http://www.realitatea.net/ferrari-motanul-pe-doua-roti-video_887232.html

http://www.adevarul.ro/locale/ploiesti/Pisicul_-Ferrari-din_Ploiesti-traieste_pe_doua_roti_VIDEO-ferrari-ploiesti_0_592140972.html