Totul a inceput in 2005 intr-o zi, cand am vazut o fetita metis de ciobanesc, Pedigree, care suferise o amputare a unui membru posterior iar celalalt paralizat, am incercat sa gasesc o solutie. Initial am construit un carut din aluminiu, cu un ham, cu care s-a putut deplasa, dar avea o serie de neajunsuri. Ca orice inceput nu a fost usor, insa bucuria cu care Pedigree mergea la plimbare m-a motivat sa continui acest proiect si sa caut sa imbunatatesc acest carut, cu solutii noi si eficiente pentru un confort si o utilitate cat mai mare. Nu a fost deloc usor, fiind ceva nou in Romania, in afara de proiectarea si constructia protezei, un aspect important a fost si educarea proprietarilor de animale dar si a medicilor veterinari. De cele mai multe ori acestia nu erau increzatori in folosirea carutului, si in unele cazuri nici pacientul nu era foarte incantat de noul “accesoriu”. Acesta a fost si este aspectul cel mai dificil, si anume informarea si mediatizarea protezarii veterinare in Romania. La inceput proiectul Pethelp se facea cunoscut prin pacientii care foloseau deja proteza si prin cabinetele veterinare cu care colaboram.
In anul 2008 a aparut site-ul www.pethelp.ro care si-a propus sa vina in intampinarea crescatorilor, proprietarilor si medicilor veterinari care au acces la internet cu informatii despre posibilitatea protezarii. In toti acesti ani am avut aparitii si in presa scrisa, presa online dar si la televiziune cu scopul de a promova recuperarea si protezarea veterinara in detrimentul eutanasierii animalelor fara sanse de recuperare.
Echipa Pethelp cauta in permanenta solutii noi, eficiente, pentru a ajuta pacientii sa recupereze functiile motorii, prin informarea si instruirea proprietarilor si crescatorilor asupra tehnicilor de recuperare.
Fiecare pacient este evaluat din punct de vedere medical si sunt urmarite toate particularitatile fizice si functionale. Protezele (caruturile) sunt proiectate si construite pentru fiecare pacient in parte, individualizate pentru nevoile acestora.
Carutul poate fi folosit si in scop terapeutic, pentru tratarea unor afectiuni si recuperare postoperatorie. Scopul este de a gasi noi solutii pentru problemele care pot aparea la animalul dumneavoastra indiferent ce specie este acesta sau din ce rasa face parte.