Bula din Alba Iulia


Medicul veterinar George Popa din Alba Iulia a apelat la solutia scaunului cu rotile, din cauza unui traumatism la coloana vertebrala care i-a paralizat cainelui picioarele din spate. Caruciorul are rolul de a suplini functia membrelor posterioare care sunt paralizate.

 

 

Bula, cum l-a botezat medicul veterinar care-l monitorizeaza, a fost gasit ranit în urma cu opt saptamani, pe marginea unui drum judetean, in apropiere de satul Rahau, de inspectorii de la Politia Animalelor Alba.

 

In urma interventiei chirurgicale, medicul a descoperit mai multe gauri in cutia craniana, cel mai probabil cauzate de lovituri cu obiecte ascutite. In plus, masculul de rasa comuna, de aproximativ 6 ani, avea si un traumatism la coloana vertebrala, care i-a afectat picioarele din spate. Sansele de recuperare au fost estimate de medic la 35 la suta. De atunci, a ramas in clinica medicului veterinar din Alba Iulia, George Popa.

„Caruciorul este gura lui de aer“

În paralel cu medicatia pentru recuperarea functiilor locomotorii, veterinarul s-a decis sa-i achizitioneze un carucior cu rotile, care sa suplineasca membrele posterioare. Costurile s-au ridicat la 600 de lei.

„Fara acest carucior special cainele nu s-ar putea deplasa. Asa are cat de cat o liberate de miscare, practic nu este condamnat să stea doar intr-o pozitie, inchis intr-o cuscă pe vecie. Pot sa spun ca acest carucior este gura lui de aer“, a mai explicat medicul.

Se caută un stapan

Costurile tratamentului postoperatoriu si ale hranei sunt estimate la 100 de lei pe zi, cheltuieli suportate in totalitate de clinica veterinara.

Animalul maltratat va mai ramane in grija medicului, pana i se va gasi un stapan.

„Noi o sa facem un filmulet cu cainele in caruciorul special, in care prezentam situatia lui. Imaginile vor fi postate pe internet, in speranta ca ii vom gasi un stapan, care poate fi chiar si din strainatate. Noi o sa ne asiguram de faptul ca va ajunge pe maini bune, ca va fi ingrijit si hranit corespunzator. Ne-am atasat prea mult de el, ca să-l abandonam acum“, a declarat Daniel Goronea, inspector sef la Politia Animalelor Alba.

„Stapanul ar trebui sa-l scoata in carucior la plimbari foarte lungi, care sa-i stimuleze reflexele. Asa va avea sanse sa-si revina si sa-si foloseasca, in timp, picioarele din spate. Pe o scara a recuperării medicale de la 1 la 10, animalul a ajuns la 4. E un progres neasteptat, dar nu trebuie sa ne oprim aici“, a completat si medicul George Popa.

In urma anchetei, inspectorii de la Politia Animalelor au concluzionat ca, cel mai probabil, animalul a fost luat la tintă cu pietre cu muchia ascutită, de propriul stapan sau de persoane rauvoitoare.

 

sursa: http://www.adevarul.ro/locale/alba_iulia/Alba-Iulia-VIDEO-Bula-internet_0_462554243.html